Images

Islands blå lupiner

Island-2013-368a

Mange steder på Island finder man store bestande af smukke blå lupiner. Det er arten alaska-lupin, der oprindeligt er indført. Den har bredt sig over store arealer, og man diskuterer, om den er blevet for dominerende. Arten er også indført til Norge, hvor heller ikke alle er glade for den. Den synes især at trives i kølige egne, og her i Danmark synes den ikke at være et problem.

Sommer i skærgården

23jun2012-054a
Midsommer i den vestsvenske skærgård ved Lysekil

Omkring Sct. Hans 2012 var vi på tur i den svenske skærgård. Her et morgenbillede fra Lysekil, hvor man ser den røde Bohus-granit. Klipperne er formet af isen under sidste istid og måske også tidligere istider.

Skumsprøjt over dækmolen

Det er en mægtig energi, der udlades, når bølgerne rammer molen

Når det stormer, og Skagerraks bølger rammer kysten, så forstår man godt, at Hirtshals Havn blev bygget, så man ikke længere skulle trække bådene direkte fra stranden gennem brændingen

Aftenfodbold i ørkenen

nov2012-124
Tre børn spiller fodbold i ørkenen

Vi besøgte beduinlandsbyen Wadi Rum  i Jordan 2012. Der er nogle meget flotte klipper, heriblandt Jordans næsthøjeste bjerg Jebel Rum  på 1.734 meter . Stedet har været beboet i århundreder. De nuværende beduiner lever mest af at agere vejvisere for turisterne. Her ses tre af børnene, der spiller fodbold i ørkenen, mens bjergene kaster lange skygger.

Dansk skilt i afrikansk jungle

SL-2013-041a

På en travetur ad stier i junglen, der omgiver landsbyen Masanga i Sierra Leone stødte vi på dette skilt, som vi studsede noget over. Vi har siden fået at vide, at det nordjyske firma Hedegaard Foods ganske rigtigt har støttet oprettelsen af et hønseri, som leverer æg til Masanga Hospitalet, og man kommer til hønseriet ad den lille jordvej, hvor skiltet står.